Impreuna este mai simplu

Pentru ca impreuna prevenim situatii inainte ca aceastea sa devina greu de gestionat, amelioram problemele psiho-emotionale sau de comportament cu care te confrunti la un anumit moment dat, sau ne orientam catre autocunoastere si dezvoltarea ta personală, atunci cand iti doresti sa afli lucruri noi despre tine si despre viata. Toate tipurile de sedinte de mai jos se sustin si in limba engleza, atat online cat si la cabinet.

psihoterapeut Bucuresti

Programe de Terapie Individuala, de Cuplu si pentru Parinti

250 – 350 RON / 1h

Tu, mai implinit si mai sanatos, in toate rolurile tale!

Terapie individuala, Terapie de cuplu, Terapie pentru parinti

Terapie Individuala: In sedintele de terapie individuala, tu si cu mine formam o echipa pentru ca tie sa iti fie mai bine. Ai ocazia in cadrul sedintei sa impartasesti problemele care te apasa, provocarile cu care te zbati, planurile de viitor sau amintirile stranse, intr-un cadru sigur, confidential si, inainte de toate, primitor cu tine, asa cum esti tu! Impreuna vom descoperi solutii pentru situatiile cu care te confrunti, in asa fel incat tu sa te simti mai bine, mai implinit, mai increzator!

Putem adresa, spre exemplu, aspecte personale legate de stress, relatii deficitare, anxietate, depresie, extenuare, divort, conflict, cunoastere si incredere in sine, cresterea compasiunii si a tolerantei fata de sine sau fata de cei din jur sau doliu.

Terapie de Cuplu: La sedintele de terapie de cuplu participa ambii protagonisti ai relatiei, intr-un dialog constructiv si clarificator cu terapeutul. Sunt multe situatiile in care puteti beneficia de o sedinta de terapie de cuplu. Scopurile unei astfel de sedinte privesc relatia voastra, fie ca va doriti sa o imbunatatiti, sa o intelegeti poate mai bine, sau sa va despartiti.

In cabinetul meu veti avea parte de neutralitate si de obiectivitate. Rolul meu nu va fi de avocat al vreunei parti, ci vom incerca impreuna sa clarificam situatia in care va aflati, motivele pentru care ati ajuns in cabinet, dorintele si asteptarile voastre, modelul sau patternul de iubire personal, al fiecaruia dintre voi. Toate acestea si inca multe altele din tolba voastra vor fi puse in slujba gasirii si mentinerii starii voastre de bine, dar si a imbunatatirii comunicarii dintre voi doi!

Terapie pentru Parinti: In cadrul sedintelor de terapie pentru parinti, va astept la o intalnire in care vom analiza impreuna contextul vostru familial si provocarile intampinate in dinamica parinte-copil si vom rezolva o buna parte din problemele cu care va confruntati, avand mereu in minte cel mai important lucru din tot acest context – RELATIA dintre voi si copilul vostru.

Cand prioritizam relatia dintre parinte si copil, la terapia pentru parinti, ne uitam la rolul acestei relatii, adica la adresarea si implinirea celor mai importante nevoi emotionale ale copilului – cei 3 “C”: conexiune, competenta si control.

Conexiunea presupune sa vorbim copilului pe limba lui, sa-l asultam si sa incercam sa-l intelegem. Dupa ce deprindem aceste abilitati, ne putem gandi sa solutionam vreo situatie. Sa ajutam la cresterea sentimentului de competenta al copilului inseamna sa-i identificam punctele forte si sa-l implicam in activitati unde le poate pune la treaba. Nevoia de control a copilului (si nu a noastra, a parintilor!) ne indeamna sa ne alegem “bataliile”, sa tinem la a ne impune punctul de vedere acolo unde este cu adevarat important si sa-i lasam copilului optiuni, acolo unde acest lucru este posibil. La sedintele de terapie pentru parinti ne antrenam capacitatea de a distinge intre aceste optiuni, pentru a putea oferi copilului un cadru educativ clar si flexibil, in acord cu personalitatea copilului si etapa de dezvoltare in care se afla acesta.

psihoterapeut Sector 3

Terapie florala Bach

200 RON / 1h

Echilibrul din natura, la indemana ta!

Complexitatea naturii umare are o oglinda in complexitatea naturii care ne inconjoara. Armonia interioara atat de mult cautata in momentele noastre dificile se poate regasi cu ajutorul remediilor florale descoperite in anii ’30 de Dr Edward Bach, medic bacteriolog, imunolog si homeopat.

De aproape 100 de ani, aceste remedii sunt folosite in lumea intreaga, dovedindu-si eficienta in abordarea diverselor tulburari emotionale. Exista 38 de remedii florale care sunt asociate cu o stare emotionala de baza, cum ar fi, spre exemplu, stresul, anxietatea, depresia, stima de sine scazuta, insomniile, dependentele sau burnout-ul. Ele pot fi utilizate si in situatii de criza/soc emotional/stress post-traumatic sau atunci cand solicitarile fizice, psihice si emotionale cresc, cum ar fi perioadele de examene, de separare (divort, doliu) sau de tranzitie (plecare de acasa, pensionarea, schimbarea jobului sau a locuintei).

Terapia florala Bach este complementara terapiilor conventionale din sfera medicala si psihologica (neinlocuindu-le pe acestea) si are ca scop redobandirea echilibrului dintre minte, corp si suflet si consolidarea unei mentalitati sanatoase de a aborda provocarile vietii. Cu ajutorul acestor remedii florale se actioneaza la nivel emotional pentru redobandirea sanatatii si cresterea calitatii vietii.

Abordarea terapeutica este simpla si eficienta iar din utilizarea acestor remedii 100% naturale nu s-au semnalat reactii/efecte adverse. Datorita profilului acestora de siguranta ele pot fi administrate atat copiilor, cat si femeilor insarcinate (cu moderatia de rigoare) si utilizate in combinatii cu tratamente alopate, daca este cazul. Aceste remedii sunt neinvazive, non toxice si nu creeaza dependenta.

Puteti gasi mai multe detalii pe pagina oficiala a Institutului Bach Centre din UK, aici: https://www.bachcentre.com/en//. Am studiat cu drag si curiozitate inca neostoite aceasta terapie naturala vindecatoare si am devenit un specialist acreditat de Institutul Bach Centre. Astfel, in consultatiile noastre vom selecta corect acele remedii potrivite cu tine, cu starea ta emotionala si contextul de viata specific pe care il traiesti si vom evalua permanent si indeaproape evolutia tratamentului tau pentru a asigura eficienta abordarii terapeutice.

Wellbeing la job

EMPLOYEE ASSISTANCE PROGRAM

Modul 3 sedinte – provocarile mediului de lucru si echilibrul dintre job si viata privata – 650 RON

Un lucru bine facut este un lucru unde ai pus si mintea si sufletul! Astfel, pentru a atinge performanta, pentru a face lucrurile bine, pui din amandoua ,la job si acasa, in relatiile de munca si in relatiile personale. Cum faci sa pui si sa tot pui fara sa ajungi la burnout? Cum te adaptezi si cum innoiesti tot ce stiai pana mai ieri (sau pana la pandemie) despre worklife balance?

Daca iti doresti sa ai starea mentala si cea emotionala imbunatatite, sa inveti cum poti aborda echilibrat activitatile in munca si cele din zona personala, sa dezvolti un proces decizional propriu, adaptat vietii tale si, mai ales, daca atitudinea pozitiva (sau macar neutra) si motivatia intrinseca sunt puncte centrale pe radarul tau, atunci acest pachet de sedinte iti poate fi de folos!

Impreuna vom descoperi zona ta de crestere, adica acea zona in care ceea ce stii sa faci cel mai bine se intalneste cu ceea ce vrei sa dezvolti si vom invata sa ramanem cat mai mult timp in acel segment. Potentialul tau nu va mai fi o nebuloasa in universul carieristic, ci va deveni insotitor de nadejde pe care il vei cunoaste din ce in ce mai bine pe drumul tau profesional.

A-ti lua o pauza, a te opri din a face si a incepe doar sa fii, a spune nu, a pune limite sau a face loc relaxarii nu vor mai fi doar niste capitole din cartile de coaching sau dezvoltare personala, ci vor purta definitia si insemnatatea pe care tu le-o vei da si amprenta valorilor si crezurilor tale, a asteptarilor tale de la lume, de la viata si, mai ales, de la tine.

Nu vei putea descoperi toate beneficiile unui program de asistenta psihologica targetat mediului profesional si echilibrului dintre munca si viata privata in doar 3 sedinte! Dar vei putea afla ce presupune un astfel de program ca structura, cum poti maximiza prezenta ta intr-un astfel de proces terapeutic si iti vei da seama daca sunt sanse sa iti fie de folos mai degraba mai devreme, decat mai tarziu. Nu va fi nici macar simplu, dar vei putea incerca o abordare noua a provocarilor din mediul de business, focusandu-te pe resursele personale si pe solutionarea cu prioritate a problemelor acute. Sedintele pot avea loc atat la cabinet, cat si online, intr-un mediu confortabil, obiectiv si confidential.

Ulterior, daca vei dori sa aprofundezi ce ai descoperit, putem lucra impreuna la cel mai important proiect – viata ta!

Terapie prin arta / Art therapy

200 RON / 1h

Desen, colaj, pictura, modelaj.

Poate că ai deja o idee despre ce ar putea să însemne terapia prin artă. Eu voi încerca aici sa-ți las câteva gânduri despre cum funcționează și de ce ar merita să fie încercată și, de ce nu, iubită!
Vorbim despre artă ca o activitate care presupune cunoștințe, exercițiu, percepție, imaginație și intuiție. În cabinetul de psihoterapie nu se face artă în acest sens, dar ne folosim de uneltele ei minunate pentru a putea exprima ceea ce cuvintele nu pot curpinde – emoții, idei, senzații, trăiri. Nu ne va fi necesară îndemânarea, tehnica sau experiența anterioară, ci curiozitatea de a folosi pensule, creioane, hârtie, culori, lut, sunete, dans.
Cu ajutorul mijloacelor creative ne vom uita în interiorul nostru pentru a-i putea cartografia emoțiile, fricile, conflictele, resursele infinite de vindecare sau perspective noi de a trăi realitatea. Mai departe, cu ajutorul acestei hărți la care doar noi înșine contribuim, vom putea călători în propria viață știind permanent cine suntem, ce ne dorim și cum putem ajunge acolo.
În acest fel, atunci când verbalul nu reușește să exprime ceea ce ținem în interior, aceste mijloace terapeutice pot aduce la suprafață trăirile în depresii, stres, anxietate sau blocaje interioare, dar mai ales pot da formă adevărului personal al fiecăruia dintre noi.

Mai multe despre sedintele de terapie de cuplu si sedintele de terapie pentru parinti:

Situatiile tensionate si neintelegerile care dureaza de prea mult timp in casnicie se pot adresa prin terapie de cuplu.

Terapie de cuplu – un tip de psihoterapie in care psihoterapeutul ajuta ambii protagonisti ai relatiei sa constriasca o punte de comunicare eficienta prin descoperirea asteptarilor si nevoilor fiecaruia. Sedintele de terapie de cuplu ofera cadrul obiectiv necesar abordarii conflictelor intr-o maniera constructiva care sa duca la cresterea starii de satisfactie in relatie.  Multe cuplurile se confrunta cu diverse provocari si conflicte, cateva exemple ar fi disputele despre bani, viata sexuala nesatisfacatoare, gelozie, infidelitate sau un model de comunicare ineficient constant; am mai putea adauga aici transformarea relatiei dintr-una de cuplu intr-una de colegialitate de apartament, efectele pandemiei de coronavirus, aparitia si cresterea unui copil – toate acestea ajung sa devina factori de stres si catalizatorii unor tensiuni mari in cuplu. Dar, cu ajutorul unui terapeut de la psihoplan.ro, toate acestea pot deveni factori de crestere, de intelepciune, de cunoastere profunda a vietii si a omului cu care impartim viata.

Ce se intampla la o sedinta de terapie de cuplu?

La o sedinta de terapie de cuplu psihoterapeutul nu este avocatul niciuneia dintre parti. Clientul terapeutului este relatia de cuplu. Sedintele preliminare au, de obicei, trei etape: intr-o prima etapa, folosind o varietate de interventii terapeutice, in functie de orientarea teoretica si experienta profesionala a terapeutului, potrivite pentru fiecare cuplu in parte care solicita o terapie de cuplu, am putea spune ca specialistul devine mai intai arbitrul unui joc din care ambii jucatori castiga o cunoastere mai profunda a relatiei. In aceasta faza se identifica problema specifica pentru care cuplul a solicitat o terapie de cuplu. In etapa a doua, psihoterapeutul imbraca haina de antrenor pentru fiecare partener de relatie, astfel incat acesta sa exprime asertiv, intr-un cadru terapeutic, nevoile si asteptarile sale de la relatia de cuplu. In ultima etapa preliminara, in echipa formata din terapeut si partenerii de cuplu se obtine acordul pe un anumit obiectiv de lucru in cadrul sedintelor de terapie de cuplu.
Urmatoarea faza, cea de interventie terapeutica poate cuprinde mai multe sedinte de terapie de cuplu. In cadrul acestora, psihoterapeutul va adresa intrebari legate de istoria relatiei, dar si de istoria personala a partenerilor de relatie, pentru a putea identifica acele aspecte relevante care au creat sau mentin inca dinamica disfunctionala. Astfel, in cadrul acestor sedinte de terapie de cuplu, ambii parteneri ajung sa inteleaga de ce si cum au contribuit, fiecare in parte, la starea relatiei, castigand o alta perspectiva asupra situatiei de fapt.

Odata ce aceasta noua perpectiva este obtinuta, sedintele de terapie de cuplu se pot focusa pe schimbarea comportamentelor si ajustarea modurilor de comunicare si interactiune in relatie.

Iata cum o terapie de cuplu pune la dispozitia partenerilor instrumentele necesare pentru a comunica eficient, pentru a cere și a primi ceea ce are fiecare nevoie de la relatie.

Sedinta de terapie de cuplu poate fi singurul spatiu neutru si obiectiv in care partenerii pot discuta intr-o maniera utila pentru ei.

Majoritatea partenerilor care parcurg sedinte de terapie de cuplu sunt de parere ca le-au imbunatatit perspectiva asupra tiparelor relationale, le-au antrenat capacitatea de a-si exprima trairile si emotiile si le-au dezvoltat abilitatile de comunicare eficienta si de rezolvare a problemelor din cuplu si au reusit sa stabileasca un compromis sanatos si sa urmareasca prioritati comune.

Terapie pentru parinti – deoarece cresterea copilului poate deveni mai dificila atunci cand un copil dezvolta comportamente si atitudini de neinteles pentru parinti. Vestea buna este ca exista o multime posibilitati de abordare a acestor provocari si acestea pot fi aflate, incercate si ajustate corespunzator in sedintele de terapie pentru parinti.
Parintii vor ceea ce este mai bine pentru copiii lor. Acest bine se intampla in relatia cu copilul, iar intelegerea acestei relatii parinte-copil, a dinamicii ei, a factorilor de influenta negativa sau pozitiva va constitui focusul sedintelor de terapie pentru parinti.

In cadrul orei de terapie pentru parinti, echipa formata din parinti si terapeutul psihoplan.ro vor  lucra pentru a descoperi resursele interioare ale fiecarui parinte si modurile cum acestea pot fi puse in slujba acoperirii celor mai importante nevoi emotionale ale copilului – conexiunea, competenta si controlul. Sedinta de terapie pentru parinti poate fi si un spatiu neutru si obiectiv unde parinti pot discuta liber, fara a avea de fata copilul, despre emotiile si trairile proprii pe care le incearca in acest rol de parinte – iata cum si comunicarea intre parinti ocupa un rol important in sedintele de terapie pentru parinti.

Psiholog Simona Constantin

psihoplan@gmail.com

Telefon: 0726 622 356

Sunt Simona Constantin. Dacă ai întreba despre mine câteva persoane din jurul meu, ți-ar spune probabil că sunt un om energic, ordonat, curios, auto-motivat și…ocupat. Recunosc, nu aș putea să-i contrazic.
Facebook Psihoplan.ro
Bucuresti | Romania | 0726 622 356 | psihoplan@gmail.com
Related gaming links: dewagg zeus138 bos88 luxury333 ligaciputra babe138 batman138 bro138 idngg roma77