Contributii revista Psychologies Romania
TANDRETEA CAND ESTI SINGUR
Singurătatea, atunci când nu este aleasă liber, este una dintre cele mai grele pietre pe inimă. Despre tandrețe atunci când ești singur, parcă nici nu poate fi vorba. Totuși, în articolul meu de mai jos, vei (re)găsi o poveste pe care n-ai mai ascultat-o demult – tandrețea pentru tine!
STRESUL SI EXAMENELE
Perioada examenelor, testelor, lucrărilor de control poate fi una extrem de stresantă. Parcă totul este în joc, consecințele unui eșec capătă proporții catastrofice, ziua este prea scurtă, noaptea trece prea repede și timp de învățat nu mai e de găsit.
In articolul meu de mai jos poți găsi câteva abordări practice care să îți ușureze situația.
TOLERANTA NU E BUNA MEREU, BUNATATEA, DA!
Decât să tolerăm de pe o poziție de superioritate pe cineva, mai bine ne uităm atenți în jur și observăm că lucrurile și oamenii, de toate felurile, există peste tot, fie că ne plac nouă sau nu. Întocmai precum și noi mergem înainte bine mersi, chiar dacă nu suntem pe placul tuturor. Asta înseamnă că, pentru a exista armonie între toți și toate, nu toleranța judicativă, ci bunătatea inclusivă trebuie cultivată. Află cum poți face acest lucru din articolul meu de mai jos.
https://psychologies.ro/cunoaste-te/cum-ne-putem-dezvolta-toleranta-fata-de-ceilalti-216758
RESEMNAREA CA OPTIUNE
Oare când e momentul să acceptăm o situație care ne aduce disconfort? Atunci când încercările noastre de a o schimba au eșuat, eșuează și nici nu dau semne de izbândă în viitor. Bine, bine, dar când și mai ales cum?
Iată în articolul meu de mai jos o altă abordare a resemnării.
https://psychologies.ro/cunoaste-te/resemnarea-o-piedica-sau-o-necesitate-2167455
CONVINGERI IRATIONALE
Să ai gânduri, opinii, păreri, să fii și sigur pe ele că sunt întocmai cu realitatea, dar fără să ai un temei rațional pentru ele pare tare anapoda, dar să stii că se poate. Chiar foarte des! Iar acest lucru aduce o suferință care ne împiedică să trăim la adevaratul nostru potenial.
Află din articolul meu de mai jos care-ti sunt gândurile iraționale, pentru a putea apoi pune în loc convingeri folositoare.
https://psychologies.ro/cunoaste-te/cum-ne-identificam-convingerile-irationale-2167981
UN PARTENER PESIMIST
Ce e de făcut cu un partener trist și posac mereu? Cum să mai facem să-i aducem un zâmbet pe chip, ca tare ne mai seacă de energie starea asta a lui! Sunt câteva lucruri bune de făcut, dar nu cu el/ea, ci cu noi înșine! Mai multe despre acest subiect, în articolul meu de mai jos.
https://psychologies.ro/anchete-si-dosar/cuplu-ce-poti-face-daca-ai-un-partener-pesimist-2167290
DORINTA DE A FI UN CUPLU
Atunci când ne dorim ceva cu ardoare, ne așteptăm undeva în inima noastră ca lucrurile să fie mai bune, după ce reușim să obținem ce ne dorim. Este adevarat dacă vorbim despre dorința de a fi mai frumos, de a promova la job, de a călători în toata lumea, dar mai ales dacă este vorba despre dorința de a fi un cuplu cu cineva.
Zelul și pasiunea cu care ne aruncăm spre acest scop ne pot aduce însă multe amăgiri. Iată, în articolul meu de mai jos, cum putem evita aceste iluzii.
MAI BINE DESPARTITI
Trecerea printr-o despărțire ne doare cum parcă nu doare altceva. Totul este de neînțeles, totul se năruie în jur .
Pentru a putea trece prin hăul care ni se deschide în cale, este nevoie de o pauză. Câteva lucruri pe care le putem face în acest răgaz sunt descrise în articolul meu de mai jos.
La capătul lor va fi cineva de care nu ne vom despărți niciodată – noi înșine!
https://psychologies.ro/anchete-si-dosar/despartirea-poate-fi-o-sansa-sa-ti-fie-mai-bine-2165820
SARCINA SI ECHILIBRUL EMOTIONAL
Probabil că nicio altă perioadă a vieții tale de femeie nu va fi mai copleșitoare și mai emoționantă decât perioada în care porți în pântec viață nouă.
Tocmai de aceste emoții este necesar să avem grijă, să ni le respectăm și să ne îngrijim de ele, așa cum și ele se îngrijesc de noi să ne pregătească pentru a deveni, pe tot parcursul vieții, o mamă bună.