Impreuna este mai simplu

Pentru ca impreuna prevenim situatii inainte ca aceastea sa devina greu de gestionat, amelioram problemele psiho-emotionale sau de comportament cu care te confrunti la un anumit moment dat, sau ne orientam catre autocunoastere si dezvoltarea ta personală, atunci cand iti doresti sa afli lucruri noi despre tine si despre viata.

SEDINTA INDIVIDUALA

1h

Tu, mai implinit, mai sanatos!

In sedintele individuale, tu si cu mine formam o echipa pentru ca tie sa iti fie mai bine. Ai ocazia in cadrul sedintei sa impartasesti problemele care te apasa, provocarile cu care te zbati, planurile de viitor sau amintirile stranse, intr-un cadru sigur, confidential si, inainte de toate, primitor cu tine, asa cum esti tu! Impreuna vom descoperi solutii pentru situatiile cu care te confrunti, in asa fel incat tu sa te simti mai bine, mai implinit, mai increzator!

Putem adresa, spre exemplu, aspecte personale legate de stress, relatii deficitare, anxietate, depresie, extenuare, divort, conflict, cunoastere si incredere in sine, cresterea compasiunii si a tolerantei fata de sine sau fata de cei din jur sau doliu.

Nu vom face magie, dar prin exprimarea gandurilor si emotiilor tale, vom identifica acele aptitudini si acele resurse necesare pentru a face fata problemelor, in asa fel incat tu sa devii si sa ramai echipat pentru orice iti va aduce viata in prag. Vei invata beneficiile unei retele de suport, te vei cunoaste si te vei intelege mai bine, vei dobandi capacitatea de a-ti gestiona emotiile si de a identifica acele cauze care declanseaza dezechilibru interior, vei transforma mecanismele de aparare in strategii de adaptare personala la viata si astfel, te vei putea bucura cu adevarat sa fii artizanul propriei tale vieti!

Sedintele de psihoterapie devin terapeutice, adica vindecatoare, in timp. Vei putea observa o parte din beneficiile angajamentului tau in terapie chiar din timpul primei sedinte. Cu toate acestea, pentru ca schimbarea pe care o urmaresti sa se produca la un nivel mai profund si mai stabil in fiinta ta, vei intelege ca este nevoie ca aceasta implicare personala sa se manifeste un timp mai indelungat!

Impreuna vom stabili obiectivele sedintelor noastre si vom avea grija sa ajungem mai aproape de ele, in cel mai eficient si folositor mod posibil.

SEDINTA DE CUPLU

1h,30

Despre voi trei: tu, celalalt si relatia voastra.

La sedinta de cuplu participa ambii protagonisti ai relatiei, intr-un dialog constructiv si clarificator cu terapeutul. Sunt multe situatiile in care puteti beneficia de o sedinta de cuplu. Scopurile unei astfel de sedinte privesc relatia voastra, fie ca va doriti sa o imbunatatiti, sa o intelegeti poate mai bine, sau sa va despartiti.

In cabinetul meu veti avea parte de neutralitate si de obiectivitate. Rolul meu nu va fi de avocat al vreunei parti, ci vom incerca impreuna sa clarificam situatia in care va aflati, motivele pentru care ati ajuns in cabinet, dorintele si asteptarile voastre, modelul sau patternul de iubire personl. Toate acestea si inca multe altele din tolba voastra vor fi puse in slujba gasirii si mentinerii starii voastre de bine, dar si a imbunatatirii comunicarii dintre voi doi!

Nu m-as grabi sa spun din capul locului ca este necesar sa va puneti de acord voi doi asupra scopului inainte sa veniti in terapie, dar v-as indemna sa veniti la terapie mai degraba mai devreme decat mai tarziu. Astfel, va puteti dezvolta abilitatile de a exprima onest si empatic ceea ce simtiti, de a gasi acel compromis sanatos, care creste relatia si nu umileste vreun partener. Tot in cadrul sendintelor pentru cuplu va puteti stabili, si mai apoi urmari, prioritatile comune, pentru a nu uita de ele in graba indeplinirii celor individuale.

DEZVOLTARE PERSONALA

1h

Cel mai frumos drum pe care ai pasit vreodata!

Dezvoltarea personala este un proces individual, care poate apartine fiecaruia dintre noi, atunci cand ne dam seama ca doar pe noi ne avem cu siguranta pe lume si ca nu este deloc de prisos sa investim timp, rabdare, incurajare si grija fata de fiinta noastra de-a lungul firului vietii! Modul prin care ne ingrijim de emotii si ganduri, de obiective si visuri este un proces de dezvoltare personala.

Aici ne cunoastem mai bine, aflam la ce suntem buni si ce am vrea sa imbunatatim, ce ne place si ce nu, , ce ne dorim sa evitam si ce vrem sa traim. Vom invata sa ne evaluam cat mai obiectiv propriile resurse si capacitati, sa ne stabilim scopuri oneste si reprezentative pentru noi si sa descoperim modul in care ne putem intalni cu ele! De-a lungul acestui drum, valorile noastre adevarate, dar si cele imprumutate, vor iesi la iveala. Vom avea astfel ocazia de a ne ajusta directia in viata, pentru a ne urma propriile visuri si nu pe ale altora.

Procesul de dezvoltare personala ne va creste rezilienta in fata provocarilor vietii si ne va ajuta sa discernem mai usor intre situatiile in care putem schimba circumstantele exterioare neprielnice si cazurile in care tot ce putem face este sa ne schimbam atitudinea personala, adica situatiile asupra carora nu avem niciun control.

Nu in ultimul rand, preocupandu-ne cu prioritate sa ne intelegem pe noi insine mai bine, vom invata cum sa facem parte din acele relatii care ne fac bine si ne incurajeaza in acest proces.

ART THERAPY

1h,30

Desen, colaj, pictura, modelaj.

Poate că ai deja o idee despre ce ar putea să însemne terapia prin artă. Eu voi încerca aici sa-ți las câteva gânduri despre cum funcționează și de ce ar merita să fie încercată și, de ce nu, iubită!
Vorbim despre artă ca o activitate care presupune cunoștințe, exercițiu, percepție, imaginație și intuiție. În cabinetul de psihoterapie nu se face artă în acest sens, dar ne folosim de uneltele ei minunate pentru a putea exprima ceea ce cuvintele nu pot curpinde – emoții, idei, senzații, trăiri. Nu ne va fi necesară îndemânarea, tehnica sau experiența anterioară, ci curiozitatea de a folosi pensule, creioane, hârtie, culori, lut, sunete, dans.
Cu ajutorul mijloacelor creative ne vom uita în interiorul nostru pentru a-i putea cartografia emoțiile, fricile, conflictele, resursele infinite de vindecare sau perspective noi de a trăi realitatea. Mai departe, cu ajutorul acestei hărți la care doar noi înșine contribuim, vom putea călători în propria viață știind permanent cine suntem, ce ne dorim și cum putem ajunge acolo.
În acest fel, atunci când verbalul nu reușește să exprime ceea ce ținem în interior, aceste mijloace terapeutice pot aduce la suprafață trăirile în depresii, stres, anxietate sau blocaje interioare, dar mai ales pot da formă adevărului personal al fiecăruia dintre noi.

PARENTING

1h,30

O sedinta cu parintii altfel

Va astept la o intalnire intre noi, parintii. In cadrul acesteia vom analiza impreuna contextul vostru familial si provocarile intampinate in dinamica parinte-copil si vom rezolva o buna parte din problemele cu care va confruntati, avand mereu in minte cel mai important lucru din tot acest context – RELATIA dintre voi si copilul vostru.

Cand prioritizam relatia dintre parinte si copil ne uitam la rolul acestei relatii, adica la adresarea si implinirea celor mai importante nevoi emotionale ale copilului – cei 3 “C”: conexiune, competenta si control. Iata cateva idei despre ce putem face ca parinti, pentru a incerca implinirea acestor nevoi.

Conexiunea presupune sa vorbim copilului pe limba lui, sa-l asultam si sa incercam sa-l intelegem. Abia apoi ne putem gandi sa solutionam vreo situatie. Sa ajutam la cresterea sentimentului de competenta al copilului inseamna sa-i identificam punctele forte si sa-l implicam in activitati unde le poate pune la treaba. Nevoia de control a copilului (si nu a noastra, a parintilor!) ne indeamna sa ne alegem “bataliile”, sa tinem la a ne impune punctul de vedere acolo unde este cu adevarat important si sa-i lasam copilului optiuni, acolo unde acest lucru este posibil.

PACHET DE BINE

6h

Modul 6 sedinte – valoarea unei sedinte o donam impreuna unei cauze alese de tine

M-am gandit la acest pachet cu lumea toata in minte si in suflet, atat cat a incaput. M-am gandit ca a face un bine cuiva nu face doar lumea mai buna, ci ne face si pe noi insine mai buni. Sunt multe studii care ne confirma ca a face un bine unui om, comunitatii in care traim, societatii in care ne construim si noi viitorul, ajuta la echilibrarea starilor emotionale, la dezvoltarea unui simtamant de bine si la consolidarea stimei de sine.

Iata ca a-i ajuta pe cei de langa noi ne poate aduce un zambet interior, ne creeaza sentimentul ca apartinem unei comunitati, ne da un scop de urmat si, nu in ultimul rand, este contagios! Asa-i ca este mai usor si mai la indemana sa sarim in ajutorul cuiva atunci cand si cel de langa noi o face? Asa-i ca dupa ce ni s-a intins o mana salvatoare, mai usor o intindem la randul nostru in ajutorul celui mai slab?

Nu in ultimul rand, a-i ajuta pe cei in nevoie ne ajuta sa ne conectam cu oamenii din jur si sa implinim una din nevoile noastre de baza – nevoia de relationare. Odata acoperita aceasta nevoie, se deschide calea catre a deveni mai siguri pe noi, mai toleranti, mai capabili si, de ce nu, mai inovatori. Daca va doriti sa cresteti aceste seminte bune in voi, ajutati pe cineva chiar astazi!

Cu acest modul si eu si tu incercam sa facem un bine mic. Tu incotro ai intinde o mana de ajutor?

Psiholog Simona Constantin

psihoplan@gmail.com

Telefon: 0726 622 356

Sunt Simona Constantin. Dacă ai întreba despre mine câteva persoane din jurul meu, ți-ar spune probabil că sunt un om energic, ordonat, curios, auto-motivat și…ocupat. Recunosc, nu aș putea să-i contrazic.
Facebook Psihoplan.ro
Bucuresti | Romania | 0726 622 356 | psihoplan@gmail.com